Ga terug
+ servings
Citroen Lush Taart

Citroen Lush Taart

Ontdek de heerlijke Citroen Lush Taart: een frisse, zonnige traktatie met perfecte balans tussen zoet en zuur. Simpel te maken en ideaal voor elke gelegenheid. Probeer het recept nu.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 55 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 220kcal
Cost: $15

Equipment

  • Mixer of handmixer
  • Bakblik (20x20 cm)
  • Papier voor bakblik
  • Steelpan
  • Spatel

Ingrediënten

  • 3 stuks Eieren
  • 150 g Suiker
  • 100 g Gesmolten boter
  • 120 g Bloem
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 el Rasp van een citroen
  • 2 el Citroensap
  • 1 snufje Zout
  • 3 stuks Eidooiers
  • 120 g Suiker (voor de crème)
  • 40 g Maïzena
  • 300 ml Melk
  • 80 ml Citroensap (ongeveer 2 citroenen)
  • 2 el Rasp van 2 citroenen
  • 60 g Boter (voor de crème)
  • 250 ml Koude slagroom
  • 2 el Poedersuiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 snufje Citroenschijfjes (voor decoratie)
  • 1 snufje Geraspte citroenschil (voor decoratie)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de eieren en de suiker tot een licht en schuimig mengsel.
  • Voeg de gesmolten boter, citroenrasp, en citroensap toe en roer goed door.
  • Meng de bloem, bakpoeder en zout erdoor tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een bekleed bakblik (20x20 cm) en bak 20-25 minuten. Laat volledig afkoelen.
  • Voor de citroencrème, meng de eidooiers, suiker en maïzena in een steelpan en roer tot een glad mengsel.
  • Voeg geleidelijk melk, citroensap en rasp toe terwijl je blijft roeren.
  • Verwarm op middelhoog vuur en blijf roeren tot de crème dik wordt.
  • Haal van het vuur en voeg de boter in kleine stukjes toe, roer tot opgenomen.
  • Laat afkoelen in een kom, afgedekt met plasticfolie.
  • Klop de koude slagroom tot stevige pieken, voeg poedersuiker en vanillesuiker toe en klop verder.
  • Verdeel de citroencrème gelijkmatig over de afgekoelde bodem.
  • Bedek de crème met een dikke laag chantilly.
  • Versier met citroenschijfjes en geraspte citroenschil.
  • Zet minimaal 2 uur in de koelkast voor serveren.

Notities

Voor het beste resultaat, zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de chantilly superkoud zijn. Deze taart blijft maximaal 2 dagen vers in de koelkast, maar kan ook ingevroren worden. Voor intensere smaak, gebruik biologische citroenen en maak de taart een dag van tevoren voor betere smaakontwikkeling.

Nutrition

Calories: 220kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 70mg | Potassium: 160mg | Sugar: 15g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 5mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!