Verwarm de oven voor op 200°C en kies een keramische of gietijzeren schaal.
Pers de helft van een citroen uit en snijd de andere helft in plakjes.
Leg de knoflooktenen in de schaal en voeg de takjes tijm of rozemarijn en de citroenplakjes toe.
Dep de kippenbouten droog en bestrijk ze met olijfolie, zout, en peper.
Plaats de kippenbouten in de schaal bovenop de knoflook en kruiden en arroseer met citroensap.
Bak de kip 40-45 minuten in de oven tot het goudbruin en knapperig is.
Laat de kip 5 minuten rusten voordat je serveert.
Notities
Gebruik biologische citroenen voor een veilige schil. Besprenkel de kip met extra citroensap voor een frisse smaak voordat je serveert. Garneer met fijngehakte peterselie voor een kleurrijke presentatie. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen, of vries in (zonder saus) voor maximaal 2 maanden.