Ga terug
+ servings
Citroen Kruidkip Perfect

Citroen Kruidkip Perfect

Geniet van de Citroen Kruidkip Perfect met frisse citroen en kruiden. Simpel te maken en ideaal voor elke gelegenheid. Probeer dit recept nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: $15

Equipment

  • Gietijzeren schaal of keramische bakvorm
  • Keukenpapier
  • Penseel voor het bestrijken van olie
  • Snijplank
  • Scherp mes

Ingrediënten

  • 4 stukken Kippenbouten met vel
  • 2 stukken Biologische citroenen
  • 4 tenen Knoflook
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 bosje Verse platte peterselie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Versgemalen zwarte peper
  • 1 bosje Verse tijm of rozemarijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en kies een keramische of gietijzeren schaal.
  • Pers de helft van een citroen uit en snijd de andere helft in plakjes.
  • Leg de knoflooktenen in de schaal en voeg de takjes tijm of rozemarijn en de citroenplakjes toe.
  • Dep de kippenbouten droog en bestrijk ze met olijfolie, zout, en peper.
  • Plaats de kippenbouten in de schaal bovenop de knoflook en kruiden en arroseer met citroensap.
  • Bak de kip 40-45 minuten in de oven tot het goudbruin en knapperig is.
  • Laat de kip 5 minuten rusten voordat je serveert.

Notities

Gebruik biologische citroenen voor een veilige schil. Besprenkel de kip met extra citroensap voor een frisse smaak voordat je serveert. Garneer met fijngehakte peterselie voor een kleurrijke presentatie. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen, of vries in (zonder saus) voor maximaal 2 maanden.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 30g | Fat: 30g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 7g | Monounsaturated Fat: 15g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 300mg | Potassium: 600mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 2mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!