Ga terug
+ servings
Citroen Kip Spiesjes

Citroen Kip Spiesjes

Probeer deze Citroen Kip Spiesjes vanavond en geniet van een feestelijke smaak met citroen en kruiden! Perfect voor elk feestje of barbecue.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Marineren: 30 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grillpan of barbecue
  • Messenblok
  • Schaal voor het marineren
  • Houten spiesjes
  • Grillpaneel

Ingrediënten

  • 2 stuk Witte kipfilets
  • 1 stuk Citroen (sap)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Tijm
  • 1 tl Rozemarijn
  • een snufje Zout
  • een snufje Peper
  • 8 stuks Houten spiesjes voor het grillen

Instructies

  • Spoel de kipfilets onder koud water en droog ze af met keukenpapier.
  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Meng in een kom het citroensap, olijfolie, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, zout en peper tot een gladde marinade.
  • Voeg de kipblokjes toe aan de marinade en zorg dat ze goed bedekt zijn.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat de kip minimaal 30 minuten marineren.
  • Prik de gemarineerde kipblokjes op de houten spiesjes.
  • Verwarm een grillpan of barbecue en grill de spiesjes ongeveer 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.

Notities

Vergeet niet verse kruiden te gebruiken voor de beste smaak.
Marineer de kip niet te lang, anders kan het citroensap het vlees te zacht maken.
Maak de spiesjes van tevoren om meer tijd voor je gasten te hebben tijdens het feest.
Dien de spiesjes op met een dipje zoals tzatziki voor extra smaak!
Deze spiesjes blijven tot 2 dagen goed in de koelkast, maar zijn het lekkerst als ze direct na het bereiden gegeten worden.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 25g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1.5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 250mg | Potassium: 300mg | Vitamin C: 15mg | Calcium: 1mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!