Ga terug
+ servings
Citroen Kip Aardappelen

Citroen Kip Aardappelen

Citroen Kip Aardappelen schotel in één pan. Makkelijke ovenmaaltijd met Provençaalse kruiden en malse kip voor een drukke dag. Perfect gezinsgerecht.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: 15

Equipment

  • Grote mengkom
  • Snijplank
  • Goed mes
  • Rasp of pers voor de knoflook
  • Grote bakplaat of ovenschaal
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 3 stuks kipfilets
  • 500 g krieltjes of gewone aardappelen in delen
  • 300 g winterpeen
  • 1 stuks citroen
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje versgemalen peper
  • peterselie voor de afwerking verse

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Was de krieltjes en snijd de grotere exemplaren doormidden.
  • Schil de winterpeen en snijd deze in dikke vingers of halve plakjes.
  • Pers de helft van de citroen in een grote kom uit en voeg olijfolie, Provençaalse kruiden, fijngesneden knoflook, zout en peper toe.
  • Meng alles goed tot een marinade.
  • Voeg de kipfilets, aardappelen en wortelen toe aan de marinade en meng goed door met je handen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de inhoud van de kom uit in één laag.
  • Snijd de andere helft van de citroen in dunne plakjes en voeg deze toe tussen de kip en groenten.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat 35 tot 40 minuten garen.
  • Schep halverwege de baktijd alles even om.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de kip 5 minuten rusten.
  • Bestrooi de schotel met fijngehakte peterselie en serveer direct.

Notities

Je kunt de groenten variëren. Geen krieltjes? Gebruik stukjes gewone aardappelen. Geen winterpeen? Probeer pastinaak of pompoen.
Vervang kipfilet door kippendijfilet voor een sappiger resultaat.
Voor extra smaak kun je een snufje grof zeezout over de groenten strooien voordat ze de oven ingaan.
Dit gerecht is ook uitstekend geschikt om van tevoren voor te bereiden of te serveren op een potluck.
Restjes zijn tot 3 dagen in de koelkast houdbaar en kunnen goed opnieuw worden opgewarmd in de oven voor de beste textuur.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 30g | Fat: 20g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 300mg | Potassium: 800mg | Fiber: 6g | Sugar: 3g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 4mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!