Ga terug
+ servings
Citroen Courgette Taart

Citroen Courgette Taart

Ontdek waarom deze Citroen Courgette Taart een must-try is. Lekker fris, vochtig en perfect voor elke gelegenheid. Bak hem vandaag!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 8 personen
Calories: 240kcal
Cost: $15

Equipment

  • Ronde bakvormen van 20 cm
  • Garde of mixer
  • Rasp voor de citroen
  • Satéprikker

Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 1/2 theelepel Zout
  • 200 g Suiker
  • 120 ml Plantaardige olie
  • 3 stuks Eieren
  • 2 stuks Citroenen (zeste en sap)
  • 200 g Geraspte courgette
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 200 g Fromage frais bijvoorbeeld Philadelphia
  • 100 g Zachte boter
  • 200 g Poedersuiker
  • 1 eetlepel Citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet twee ronde bakvormen van 20 cm in.
  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout goed door elkaar.
  • Klop in een andere kom de suiker, olie en eieren tot een luchtig mengsel en voeg de citroenrasp, -sap, geraspte courgette en vanille-extract toe.
  • Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het vochtige mengsel en meng tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee vormen en bak gedurende 25-30 minuten.
  • Laat de taart 10 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm.
  • Klop de fromage frais en boter tot een glad mengsel, voeg poedersuiker en citroensap toe en meng het tot een romig glazuur.
  • Leg de eerste laag taart op een schaal, bedek met de helft van het glazuur, plaats de tweede laag erop en bedek alles met het rest van het glazuur. Versier met citroen en munt.

Notities

Zorg ervoor dat je de courgette goed uitknijpt voordat je hem toevoegt voor de beste textuur. Gebruik verse citroen voor een optimale smaak. Als je kinderen helpt bij het raspen van de courgette, geef hen dan handschoenen om het kleverige gevoel te verminderen. De taart kan tot 3 dagen in een luchtdichte doos bewaard worden of tot 2 maanden in de vriezer.

Nutrition

Calories: 240kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 2g | Fat: 11g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 16g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!