Ga terug
+ servings
Citroen Burrata Pasta

Citroen Burrata Pasta

Ontdek de heerlijke combinatie van fris citroen en romige burrata in dit eenvoudige Citroen Burrata Pasta recept. Perfect voor elke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereiding: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 425kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Zeef
  • Kommetje
  • Citroenrasp

Ingrediënten

  • 200 g Spaghetti
  • 1 biologische citroen Citroen (zeste en sap)
  • 1 stuks Burrata
  • 1 el Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • handvol Verse basilicum

Instructies

  • Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit in een kommetje.
  • Laat water koken in een grote pan en voeg zout toe.
  • Kook de spaghetti beetgaar, giet af en meng met olijfolie, geraspte citroenschil en een scheutje citroensap.
  • Scheur de burrata in stukjes en meng deze voorzichtig door de warme pasta.
  • Voeg versgemalen peper en gescheurde basilicumblaadjes toe.

Notities

Gebruik altijd biologische citroenen voor de schil. Proef regelmatig tijdens het koken om de smaken goed te balanceren. Laat de pasta kort afkoelen voordat je de burrata toevoegt, zodat deze niet volledig smelt. Bewaar restjes maximaal één dag in de koelkast in een luchtdichte verpakking. De burrata verliest zijn romigheid na het opwarmen, dus het is het beste om alles vers te serveren.

Nutrition

Calories: 425kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 15g | Fat: 17g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 250mg | Potassium: 300mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 600IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 150mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!