Ontdek het gemak en de heerlijke smaak van Cinnamon Rolls Glaçage Makkelijk. Perfect voor elke gelegenheid met een romige glazuur en zachte kaneelvulling. Probeer het vandaag!
100gRoomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia, voor de glaçage)
50gPoedersuiker
1theelepelVanille-extract
2eetlepelsMelk (voor de glaçage)
Instructies
Meng de tarwebloem, suiker, zout en droge gist in een grote kom.
Voeg lauwe melk, gesmolten boter en het ei toe en meng tot een homogene pâte.
Kneed de pâte op een licht bebloemd werkvlak gedurende ongeveer 10 minuten.
Plaats de pâte in een licht geoliede kom, bedek met een theedoek en laat 1 tot 1,5 uur rijzen.
Meng de zachte boter, bruine basterdsuiker en gemalen kaneel tot een romige pasta voor de vulling.
Rol de gerezen pâte uit tot een grote rechthoek van ongeveer 40x30 cm.
Verdeel de kaneelvulling gelijkmatig over de pâte en rol deze strak op.
Snijd de rol in plakken van ongeveer 4 cm dik en leg deze in een licht beboterde gietijzeren pan.
Laat de rolls nog 30 minuten rijzen, bedekt met een theedoek.
Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6) en bak de rolls gedurende 25 tot 30 minuten.
Meng de roomkaas, poedersuiker, vanille-extract en melk tot een gladde glaçage.
Smeer de glaçage rijkelijk over de warme rolls.
Notities
Zorg ervoor dat de melk lauw is om de gist niet te doden. Gebruik een scherp mes of tanddraad voor het snijden van de rolls. Laat de pâte voldoende rijzen voor een luchtige textuur. Je kunt de glaçage glauwer maken door extra melk toe te voegen tot de gewenste consistentie.