Ga terug
+ servings
Chocolade Yoghurt Dessert

Chocolade Yoghurt Dessert

Geniet van een heerlijk Chocolade Yoghurt Dessert met romige textuur en rijke smaak. Simpel te maken en perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Koelingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Cost: $8

Equipment

  • Mixkom
  • Roelepel
  • Bain-marie pan
  • Maatlepels
  • Individuele glazen potjes

Ingrediënten

  • 500 ml Natuurlijke yoghurt
  • 100 g Pure chocolade
  • 50 g Suiker
  • 2 eetlepels Cacao poeder
  • 1 theelepel Vanille-extract

Instructies

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  • Meng de yoghurt met suiker, cacao poeder en vanille-extract in een grote kom.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan het yoghurtmengsel en roer goed door.
  • Verdeel het mengsel over individuele glazen potjes.
  • Zet de potjes in de koelkast en laat ze minstens 4 uur rusten.

Notities

Voor een lichtere versie kun je magere Griekse yoghurt gebruiken. Dit dessert kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard; zorg ervoor dat je het afdekt om andere geuren te vermijden. Voeg voor een extra luxe touch wat verse vruchten of slagroom toe vlak voor het serveren.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 6g | Fat: 9g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 70mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 90mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!