Ontdek waarom Chocolade Vanille Mûres een must-try is. Deze verrukkelijke verrines combineren chocolade, vanille en mûren in een feest van smaken. Perfect voor elk moment!
100gChocoladekoekjes (bijvoorbeeld Oréo) of cacaoboterkoekjes
40gGesmolten boter
250gMascarpone
100gRoomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
60gPoedersuiker
1theelepelVanille-extract
120gPure chocolade
100mlVolle room
150mlVolle room voor slagroom
20gPoedersuiker (voor de slagroom)
12stuksVerse mûren
Pure chocoladekrullen
Verse rozemarijn (optioneel)
Instructies
Fijnmalen van de chocoladekoekjes in een keukenmachine of met een deegroller tot een fijne kruimel en mengen met gesmolten boter.
Verdeel het mengsel over de bodem van de glaasjes en druk lichtjes aan; zet in de koelkast.
Mix mascarpone, roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een zijdezachte crème.
Verdeel de vanillecrème gelijkmatig over de biscuitlagen in de glaasjes.
Verwarm room tot onder het kookpunt en giet deze over de fijngehakte pure chocolade; roer tot een glanzende ganache.
Laat de ganache iets afkoelen en giet deze over de vanillecrème.
Klop de resterende room met poedersuiker tot stevige slagroom en spuit deze op de glaasjes.
Garneer met verse mûren, chocoladekrullen en eventueel een takje rozemarijn.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Maak de slagroom op het laatste moment om te voorkomen dat hij slap wordt. Bewaar de verrines in de koelkast en dek ze af met plasticfolie of in een afgesloten doos. Ze blijven goed tot twee dagen. Voor een lichtere versie, verminder de hoeveelheid poedersuiker of gebruik plantaardige alternatieven.