Ontdek de perfecte Chocolade Vanille Éclairs met onze eenvoudige recept. Verwen jezelf en verras je gasten met deze luxe Franse patisserie thuis. Probeer het vandaag.
1stuksVanillepeul of 1 theelepel pure vanille-extract
3stuksEidooiers
60gPoedersuiker
25gMaïzena
250mlSlagroom (35% vet), goed koud
150gHoogwaardige donkere chocolade (70% cacao)
100mlVolle melk voor de chocoladeglasuur
25gGlucosestroop of neutrale honing
1zakjeSlagroomstabilisator (optioneel)
Instructies
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Breng water, melk, boter, suiker en zout aan de kook in een steelpan.
3. Voeg de bloem in één keer toe en roer tot een gladde bal.
4. Laat het deeg kort drogen op laag vuur terwijl je roert.
5. Laat het afkoelen en voeg de eieren één voor één toe tot de juiste consistentie.
6. Verwarm de melk met de gesplitste vanillepeul voor de crème.
7. Klop de eidooiers met suiker en maïzena tot een licht, romig mengsel.
8. Giet de hete melk geleidelijk in de eimix en breng terug in de pan.
9. Kook tot een dikke crème, laat afkoelen onder plasticfolie.
10. Klop de slagroom en voeg toe aan de afgekoelde crème.
11. Hak de chocolade en plaats in een kom.
12. Verwarm melk met glucosestroop tot het net begint te koken.
13. Giet de warme melk in drie porties over de chocolade en meng tot een glanzende glazuur.
14. Vul de éclairs met de diplomate room.
15. Bedek de éclairs met chocoladeglasuur en garneer met eetbare goudpoeder.
Notities
Bewaar de éclairs maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte doos voor de beste textuur. Voor een leuke presentatie, garneer met eetbare bloemen of poedersuiker.