Ga terug
–+ servings
Chocolade Perentaartje

Chocolade Perentaartje

Ontdek het heerlijke recept voor Chocolade Perentaartje, een romig dessert met peren en chocolade. Perfect voor elke gelegenheid. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Stoltijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Steelpan
  • Garde
  • Bakje voor het weken van gelatine
  • Messen
  • Schalen

Ingrediënten

  • 500 ml Volle vloeibare room
  • 250 ml Melk
  • 1 stuks Vanillepeul
  • 100 g Kristalsuiker
  • 8 g Gelatinepoeder
  • 2 stuks Peren
  • 50 g Kristalsuiker (voor compote)
  • 2 eetlepels Water
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 100 g Donkere chocolade
  • 200 ml Volle vloeibare room (voor chocolade)

Instructies

  • Week de gelatine in koud water gedurende 10 minuten.
  • Snijd de vanillepeul open en schraap de zaadjes eruit.
  • Verwarm de room, melk, suiker en vanillezaadjes in een pan tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer goed door.
  • Verdeel het mengsel over kleine glazen of kommen en laat stollen in de koelkast voor minimaal 2 uur.
  • Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
  • Meng suiker, water en citroensap in een pan en breng het aan de kook.
  • Voeg de blokjes peer toe en laat ze 10 minuten zachtjes koken.
  • Laat de compote afkoelen.
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt samen met de room au bain-marie of in de magnetron.
  • Laat de chocoladesaus iets afkoelen voordat je het over de panna cotta giet.
  • Verdeel de peercompote over de panna cotta en giet de chocoladesaus erover.
  • Garneer naar wens en zet de glazen terug in de koelkast voor serveren.

Notities

Je kunt de panna cotta een dag van tevoren maken. Bewaar deze in de koelkast zodat deze goed kan opstijven. Voor een veganistische versie kun je kokosmelk gebruiken en agar-agar in plaats van gelatine. Garneer met een takje munt of frambozen voor extra kleur en smaak. Dit dessert is het lekkerst als het op dezelfde dag wordt geserveerd, maar de restjes kunnen maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 70mg | Potassium: 250mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!