Ga terug
+ servings
Chocolade muffins

Chocolade muffins: De perfecte traktatie voor iedere gelegenheid!

Ontdek het ultieme recept voor chocolade muffins: eenvoudig te maken, binnen 30 minuten klaar en onweerstaanbaar lekker. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 12 muffins
Calories: 250kcal

Equipment

  • Mixkom
  • Zeef
  • Muffinvormpjes
  • Oven
  • Tandenstoker Voor gaarheidstest

Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 50 g Cacaopoeder
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 100 ml Melk
  • 2 stuks Eieren
  • 80 g Gesmolten boter
  • 100 g Pure chocolade, gehakt

Instructies

  • Giet de bloem, suiker, cacaopoeder en bakpoeder in een grote kom en meng ze goed door elkaar. Zeef voor een extra luchtige textuur.
  • Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en voeg melk, eieren en gesmolten boter toe. Roer tot een glad beslag.
  • Roer gehakte chocolade door het beslag. De chocolade zal smelten tijdens het bakken voor een heerlijke smaak.
  • Schenk het beslag in muffinvormpjes en bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Gebruik een tandenstoker om te controleren of ze gaar zijn.

Notities

Chocolade muffins zijn perfect voor elke gelegenheid en kunnen eenvoudig worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren met verschillende ingrediënten.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 10g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!