Ga terug
+ servings
chocolade mousse recept

Chocolade Mousse

Ontdek het geheim van een perfecte chocolade mousse recept. Leer hoe je een luchtige en romige mousse maakt met simpele ingrediënten en handige tips.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10

Equipment

  • Au-bain-marie of hittebestendige kom
  • Mixer
  • Spatel
  • Mengkom
  • Koelkast

Ingrediënten

  • 200 g Pure chocolade (minimaal 70% cacao)
  • 4 stuks Eieren Vergeet niet de dooiers en eiwitten te scheiden.
  • 50 g Suiker
  • 300 ml Verse slagroom

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain-marie tot hij glad is.
  • Meng de eidooiers met de suiker in een aparte kom tot het glad is.
  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
  • Meng voorzichtig de gesmolten chocolade met de eidooiermengeling.
  • Vouw de stevige eiwitten voorzichtig door het chocolade mengsel.

Notities

Serveer de mousse met vers fruit of noten voor extra crunch.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 50mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!