Chocolade Mousse
Ontdek het geheim van een perfecte chocolade mousse recept. Leer hoe je een luchtige en romige mousse maakt met simpele ingrediënten en handige tips.
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Rusttijd: 2 uur uur
Totale tijd: 2 uur uur 15 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10
- 200 g Pure chocolade (minimaal 70% cacao)
- 4 stuks Eieren Vergeet niet de dooiers en eiwitten te scheiden.
- 50 g Suiker
- 300 ml Verse slagroom
Smelt de chocolade au bain-marie tot hij glad is.
Meng de eidooiers met de suiker in een aparte kom tot het glad is.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng voorzichtig de gesmolten chocolade met de eidooiermengeling.
Vouw de stevige eiwitten voorzichtig door het chocolade mengsel.
Serveer de mousse met vers fruit of noten voor extra crunch.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 50mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg