Ga terug
+ servings
Chocolade Mascarpone Taart

Chocolade Mascarpone Taart

Ontdek de magie van onze Chocolade Mascarpone Taart, een romige en decadente traktatie die perfect is voor elke gelegenheid. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Afkoeltijd: 10 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15.00

Equipment

  • Oven
  • Bakvorm (springvorm aanbevolen)
  • Mixer of handmixer
  • Spatel
  • Au bain-marie of magnetron

Ingrediënten

  • 200 g Donkere chocolade
  • 250 g Mascarpone
  • 4 stuks Eieren
  • 100 g Poedersuiker
  • 50 g Bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C en vet een bakvorm in met boter, bestuif met bloem.
  • Smelt de donkere chocolade au bain-marie of in de magnetron en voeg de mascarpone toe. Roer tot een gladde massa en laat afkoelen.
  • Klop de eieren met de poedersuiker in een grote kom tot het mengsel lichtgeel en luchtig is.
  • Giet het chocolademengsel bij de eieren en roer voorzichtig. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk glad. Bak de taart 25-30 minuten tot de randen stevig zijn en het midden nog lichtjes trilt.

Notities

Deze Chocolade Mascarpone Taart kan versierd worden met cacao of verse frambozen voor een extra luxe uitstraling. Bewaar overgebleven taart in de koelkast, goed afgedekt, en haal hem een kwartier voor het serveren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 24g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 50mg | Potassium: 120mg | Fiber: 2g | Sugar: 18g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 40mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!