Ontdek waarom je deze heerlijke Chocolade Eclair Taart moet proberen. Perfect voor elke gelegenheid met een combinatie van knapperige koekjes en rijke chocoladeganache. Eenvoudig te maken en onweerstaanbaar lekker.
Giet de koude melk in een grote kom en voeg de inhoud van de puddingzakjes toe. Roer stevig met een garde tot een gladde crème ontstaat. Laat deze even staan terwijl je de slagroom monteert.
Begin met een laag koekjes in je taartvorm. Verdeel de helft van de puddingcrème eroverheen. Voeg een tweede laag koekjes toe, gevolgd door de rest van de crème. Eindig met een laatste laag koekjes.
Verwarm de vloeibare room tot net onder het kookpunt en giet deze over de fijngehakte chocolade. Laat het geheel 2 minuten rusten en roer dan tot een zijdezachte ganache.
Notities
Laat de taart minimaal 4 uur rusten voor de beste textuur. Je kunt de taart zelfs een dag van tevoren bereiden. Bewaar de taart 3 dagen in de koelkast, of vries porties in voor tot 2 maanden. Garneer met verse frambozen of cacaopoeder voor een chique presentatie. Snijd de taart met een warm mes voor nette plakken!