Ga terug
+ servings
Chocolade Eclair Taart

Chocolade Eclair Taart

Ontdek waarom je deze heerlijke Chocolade Eclair Taart moet proberen. Perfect voor elke gelegenheid met een combinatie van knapperige koekjes en rijke chocoladeganache. Eenvoudig te maken en onweerstaanbaar lekker.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote mengkom
  • Garde
  • Spatel
  • Rechthoekige taartvorm
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 1 pak Biscuitjes (Graham of petits-beurre)
  • 2 zakjes Vanillepudding (4-porties formaat)
  • 700 ml Koude melk
  • 500 ml Slagroom (35%) of Chantilly-crème
  • 200 g Pure of melkchocolade
  • 125 ml Vloeibare room voor de ganache

Instructies

  • Giet de koude melk in een grote kom en voeg de inhoud van de puddingzakjes toe. Roer stevig met een garde tot een gladde crème ontstaat. Laat deze even staan terwijl je de slagroom monteert.
  • Begin met een laag koekjes in je taartvorm. Verdeel de helft van de puddingcrème eroverheen. Voeg een tweede laag koekjes toe, gevolgd door de rest van de crème. Eindig met een laatste laag koekjes.
  • Verwarm de vloeibare room tot net onder het kookpunt en giet deze over de fijngehakte chocolade. Laat het geheel 2 minuten rusten en roer dan tot een zijdezachte ganache.

Notities

Laat de taart minimaal 4 uur rusten voor de beste textuur. Je kunt de taart zelfs een dag van tevoren bereiden. Bewaar de taart 3 dagen in de koelkast, of vries porties in voor tot 2 maanden. Garneer met verse frambozen of cacaopoeder voor een chique presentatie. Snijd de taart met een warm mes voor nette plakken!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 42g | Protein: 4g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 80mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 21g | Vitamin A: 350IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!