Ga terug
+ servings
Chocolade Crinkle Taart

Chocolade Crinkle Taart

Ontdek de magie van onze Chocolade Crinkle Taart, een knapperige suikerlaag om een zacht chocoladebinnenste. Perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10

Equipment

  • Taartvorm (rond, ca. 20 cm)
  • Oven
  • Bakpapier
  • Mixer of handmixer
  • Zieve

Ingrediënten

  • 200 g Donkere chocolade (pâtissier)
  • 120 g Zachte boter
  • 150 g Poedersuiker
  • 3 stuks Eieren
  • 80 g Bloem
  • 1 eetl. Cacao (ongezoet)
  • ½ zakje Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • naar behoefte g Suiker glace voor de decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie of in de magnetron en roer goed door.
  • Klop de eieren en poedersuiker in een aparte kom tot een licht, romig mengsel.
  • Voeg de gesmolten chocolademix toe aan het eiermengsel en meng goed.
  • Voeg de gezeefde droge ingrediënten toe: bloem, cacao, bakpoeder en zout, en roer tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een beboterde en gebloemde taartvorm en bak gedurende 20-25 minuten.
  • Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en decoreer met suiker glace.

Notities

Deze Chocolade Crinkle Taart is perfect voor elke gelegenheid en kan geserveerd worden met vanille-ijs of fruit voor een extra feestelijke presentatie!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 50mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 25g | Vitamin A: 450IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!