Ga terug
+ servings
Chocolade Cobbler Recept

Chocolade Cobbler Recept

Ontdek het heerlijke Chocolade Cobbler Recept dat eenvoudig te maken is en perfect voor elke gelegenheid. Verwen jezelf met deze decadente dessertklassieker.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 300kcal
Cost: $10

Equipment

  • Ovenschaal (22 cm diameter of 20x20 cm)
  • Mengkom
  • Spatel of lepel

Ingrediënten

  • 120 g Gesmolten boter
  • 155 g Bloem (of zelfrijzend bakmeel)
  • 200 g Poedersuiker
  • 30 g Ongezoete cacao
  • 1/2 theelepel Zout
  • 1/2 theelepel Bakpoeder (indien nodig)
  • 160 ml Melk
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 150 g Bruine suiker
  • 30 g Ongezoete cacao
  • 350 ml Zeer warm water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C en smelt de boter in een ovenschaal.
  • Meng de bloem, poedersuiker, cacao, zout en bakpoeder in een grote kom.
  • Voeg melk en vanille-extract toe en roer goed door.
  • Giet het mengsel over de gesmolten boter in de schaal, maar niet roeren.
  • Mix bruine suiker en cacao in een aparte kom en strooi dit over de pâte, weer niet roeren.
  • Giet het warme water voorzichtig over de schaal.
  • Bak 35 tot 40 minuten, tot de bovenkant stevig is.
  • Laat 10 tot 15 minuten rusten voor het serveren.

Notities

Gebruik hoge kwaliteit cacao voor de beste smaak. Bewaar restjes in de koelkast tot 3 dagen. Dit recept is eenvoudig aan te passen naar glutenvrij of veganistisch door specifieke ingrediënten te vervangen. Serveer met een bolletje vanille-ijs of een scheut slagroom voor extra genieten.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 200mg | Potassium: 180mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin A: 5IU | Calcium: 8mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!