Ontdek waarom je deze Chocolade Cheesecake Ganache moet proberen! Een decadente combinatie van romige vulling en knapperige bodem. Perfect voor elke gelegenheid.
Mix de koekjes tot een fijne kruimel en voeg de gesmolten boter toe. Meng goed en druk in een springvorm van 20-22 cm. Zet in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng roomkaas, mascarpone en suiker tot een gladde massa, voeg de eieren één voor één toe en meng goed.
Voeg gesmolten chocolade, cacao en vanille-extract toe en giet over de koekjesbodem. Strijk glad met een spatel.
Bak de cheesecake 50-60 minuten totdat het midden lichtjes trilt. Laat afkoelen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Verwarm de room tot net voor het koken en giet over de chocolade. Roer tot een gladde ganache. Laat iets afkoelen en giet over de cheesecake.
Notities
Deze Chocolade Cheesecake Ganache blijft maximaal 3 dagen goed in de koelkast, of 2 maanden in de vriezer. Laat langzaam ontdooien in de koelkast voordat je serveert.