Ga terug
+ servings
Chinese tomatensoep met noedels en bosui

Chinese tomatensoep met noedels en bosui

Ontdek de heerlijke smaken van Chinese tomatensoep met noedels en bosui. Perfect voor een troostende maaltijd met eenvoudige ingrediënten. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Schaar voor de bosui
  • Optioneel: staafmixer

Ingrediënten

  • 4 stuks Rijpe tomaten
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 liter Kippen- of groentebouillon
  • 200 g Dunne noedels
  • 1 bosje Bosui (in ringen gesneden)
  • 1 eetlepel Sojasaus
  • 1 theelepel Sesamolie (optioneel)
  • naar smaak snufje Zout
  • naar smaak snufje Peper

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook in een grote pan met een beetje olie tot de ui glazig is.
  • Voeg de tomaten toe en prak ze een beetje met een lepel.
  • Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook, dan 10 minuten laten sudderen.
  • Breng de soep op smaak met sojasaus, zout en peper.
  • Voeg de noedels toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
  • Roer de bosui door de soep en serveer direct.

Notities

Gebruik rijpe tomaten voor de beste smaak. Experimenteer met verschillende soorten noedels voor variatie. Voeg een snufje chilipoeder toe voor een vleugje pit. Voor het bewaren van de soep: maximaal 2 dagen in de koelkast of invriezen zonder noedels. Voeg noedels pas toe wanneer je de soep weer opwarmt.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 10g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!