Ontdek een heerlijk en simpel champignons recept met knapperige champignons en verse kruiden. Perfect als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Probeer het vandaag!
500gVerse champignonsgewone of kastanjechampignons
3tenenKnoflook (fijngehakt)
3elOlijfolie
1snufjeZout
1snufjePeper
1elVerse peterselie (gehakt)
1snufjePaprikapoeder (optioneel)
Instructies
Begin met de champignons schoon te maken met een vochtige doek en snijd ze in plakjes of laat ze heel.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gesneden champignons toe.
Roerbak de champignons tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 8-10 minuten, en voeg halverwege de knoflook toe.
Bestrooi de champignons met zout, peper en paprikapoeder en roer alles goed door.
Haal de pan van het vuur en verdeel de champignons over een bord. Bestrooi met verse peterselie en serveer direct.
Notities
Voeg een drupje citroensap toe vlak voor het serveren voor extra frisse smaak. Experimenteer met verschillende kruiden zoals tijm of rozemarijn. Restjes zijn maximaal 2 dagen houdbaar in de koelkast, of je kunt ze invriezen nadat ze zijn afgekoeld.