Ga terug
+ servings
champignons recept

Champignons Recept

Ontdek een heerlijk en simpel champignons recept met knapperige champignons en verse kruiden. Perfect als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Cost: 10 dollar

Equipment

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 500 g Verse champignons gewone of kastanjechampignons
  • 3 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 3 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 el Verse peterselie (gehakt)
  • 1 snufje Paprikapoeder (optioneel)

Instructies

  • Begin met de champignons schoon te maken met een vochtige doek en snijd ze in plakjes of laat ze heel.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gesneden champignons toe.
  • Roerbak de champignons tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 8-10 minuten, en voeg halverwege de knoflook toe.
  • Bestrooi de champignons met zout, peper en paprikapoeder en roer alles goed door.
  • Haal de pan van het vuur en verdeel de champignons over een bord. Bestrooi met verse peterselie en serveer direct.

Notities

Voeg een drupje citroensap toe vlak voor het serveren voor extra frisse smaak. Experimenteer met verschillende kruiden zoals tijm of rozemarijn. Restjes zijn maximaal 2 dagen houdbaar in de koelkast, of je kunt ze invriezen nadat ze zijn afgekoeld.

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 3g | Fat: 9g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 120mg | Potassium: 350mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 7mg | Calcium: 2mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!