Ga terug
+ servings
Champignonroomsoep met tijm en truffelolie

Champignonroomsoep met tijm en truffelolie

Ontdek de ultieme Champignonroomsoep met tijm en truffelolie. Romig, luxueus en supersnel gemaakt. Perfect voor koude dagen of feestelijke diners. Proef het verschil vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Staafmixer
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 500 g Verse champignons
  • 1 stuk Ui, fijngehakt
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 2 el Boter
  • 1000 ml Groentebouillon
  • 200 ml Room
  • 1 el Verse tijm
  • 1 el Truffelolie plus extra voor garnering

Instructies

  • Bak de gesnipperde ui en knoflook in de boter tot ze goudgeel zijn.
  • Voeg de schoongemaakte champignons toe en roerbak tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
  • Giet de groentebouillon bij de champignons en laat het geheel 15 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een fluweelzachte consistentie.
  • Voeg de room en tijm toe en verwarm de soep nog een paar minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Gebruik verse tijm voor de beste smaak. Gedroogde tijm is minder aromatisch.
Voor vegetariërs: gebruik plantaardige room.
Voor een lichtere versie, vervang de room door kokosmelk en de boter door olijfolie.
Bewaar de soep maximaal 3 dagen in de koelkast of vries het in voor langere bewaring.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 6g | Fat: 24g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 900mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!