Ga terug
+ servings
Champignonroomsaus Runderstoof

Champignonroomsaus Runderstoof

Geniet van een heerlijke Champignonroomsaus Runderstoof met romige saus en mals vlees Perfect voor speciale gelegenheden en eenvoudig te maken thuis.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $30

Equipment

  • Grote stoofpan of braadpan met deksel
  • Vleesthermometer
  • Scherp chefsmes
  • Schaar voor kruiden
  • Roerhoutje

Ingrediënten

  • 900-1200 g Rôti de bœuf (schouder of palette)
  • 500 g Champignons (Paris of bosmengeling), in plakjes
  • 1 stuks Ui, gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook, gehakt
  • 2 el Olijfolie
  • 1 klontje Boter
  • 200 ml Runderbouillon
  • 150 ml Dikke room
  • 100 ml Witte wijn (optioneel)
  • 2 takjes Verse tijm
  • 1 blad Laurierblad
  • zout en peper naar smaak Zout en peper uit de molen
  • naar wens garnish Vers peterselie voor garnering

Instructies

  • Haal het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verwarm de olijfolie met de boter in een grote stoofpan en bak het vlees goudbruin aan alle kanten.
  • Verwijder het vlees en bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze glazig zijn, voeg dan de champignons toe en bak ze tot ze kleur krijgen.
  • Deglaceer met witte wijn, laat 2 minuten de alcohol verdampen.
  • Voeg het vlees terug in de pan met bouillon, room, tijm en laurier. Dek af en plaats in de oven.
  • Na 25 minuten haal je de pan uit de oven en begiet je het vlees met de saus.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder folie, verwijder de kruiden uit de saus en pas eventueel de dikte aan.
  • Snijd het vlees in plakken en overgiet royaal met de romige saus.

Notities

Voeg een eetlepel Dijon mosterd toe aan de saus voor extra diepgang. Flamber met een scheut cognac voor een luxe touch. Bewaar de restjes in een luchtdichte container en consumeer binnen 3 dagen. Dit gerecht kan ook met kip of tempeh voor een alternatieve versie. Serveer met bijgerechten zoals puree, tagliatelle, of gebakken aardappelen voor een volwaardige maaltijd.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 40g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!