Ga terug
+ servings
Champignon Kip Pannenkoeken

Champignon Kip Pannenkoeken

Ontdek het ultieme comfortgerecht met onze Champignon Kip Pannenkoeken. Romige vulling en zachte pannenkoeken maken dit een onweerstaanbare maaltijd voor elk moment. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 440kcal
Cost: $15

Equipment

  • Pannenkoekenpan of anti-aanbakpan
  • Grote kom voor het beslag
  • Garde of mixer
  • Schaal voor de vulling
  • Oven of pan voor opwarmen

Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 2 stuks Eieren
  • 500 ml Halfvolle melk
  • 1 snufje Zout
  • 20 g Gesmolten boter (optioneel)
  • 300 g Gekookte kipfilet
  • 250 g Champignons (in plakjes)
  • 1 groot Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (gehakt)
  • 15 cl Dikke crème fraîche of 20 cl vloeibare room
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 el Olijfolie
  • 1 handvol Peterselie (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Schenk de bloem en het zout in een kom en maak een kuil in het midden. Breek de eieren erin en roer terwijl je langzaam de melk toevoegt.
  • Laat het beslag minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Verhit een pannenkoekenpan en bestrijk deze met olie of boter. Giet een kleine schep beslag in de pan en bak de pannenkoek 1-2 minuten aan elke kant.
  • Leg alle gebakken pannenkoeken op een bord.
  • Verhit olijfolie in een grote pan en bak de ui tot hij zacht en lichtbruin is.
  • Voeg de champignons en knoflook toe en bak tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de kipfilet toe en meng goed door elkaar. Voeg crème fraîche en Parmezaanse kaas toe en laat sudderen tot de saus dikker wordt.

Notities

Probeer om de pannenkoeken dunner te bakken voor een professioneler resultaat. Voeg verse kruiden zoals tijm of dragon toe om de vulling te verrijken. Bewaar restjes in de koelkast in een afgesloten doos, en verwarm ze in de oven of pan. Maak het gerecht glutenvrij met amandelmeel of rijstebloem in plaats van tarwebloem.

Nutrition

Calories: 440kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 32g | Fat: 18g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 500mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!