300gVerse champignons (Paris, shiitake of een mix), in plakjes gesneden
2elOlijfolie
2tenenKnoflook, fijngehakt
3elBieslook of bosuitjes, fijngehakt
2elSojasaus
1elBoter
1elSesamzaadjes
1snufjeZout
1snufjePeper uit de molen
1snufjePiment of chilivlokken (optioneel)
Instructies
Kook de noedels in een grote pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking (meestal 7-8 minuten) en giet ze af.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5-6 minuten tot ze goudbruin zijn.
Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de champignons en roer 1 minuut door. Voeg de sojasaus, boter en een snufje peper toe en laat het nog 2 minuten sudderen.
Meng de gekookte noedels door het champignonmengsel zodat elke noedel bedekt is met de saus.
Serveer de noedels inkommen of diepe borden en garneer met bieslook, sesamzaadjes en eventuele chilivlokken.
Notities
Gebruik altijd verse champignons voor de beste smaak. Snijd de champignons in gelijke stukken voor een gelijkmatige gaarheid. Experimenteer met verschillende soorten paddenstoelen zoals oesterzwammen of porcini. Restjes kunnen maximaal 2 dagen in de koelkast worden bewaard; opnieuw verwarmen met een beetje water zorgt ervoor dat ze niet uitdrogen.