Ga terug
+ servings
César Pasta Salade

César Pasta Salade

Ontdek de heerlijke César Pasta Salade, een romige twist op de klassieke Caesar vol met verse ingrediënten en perfect voor elke maaltijd. Snel, makkelijk en verslavend lekker!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Garde of lepel
  • Schaar of mes voor het snijden

Ingrediënten

  • 330 g Penne-pasta (of andere korte pasta)
  • 2 stuk Kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 grote Romeinse sla, gewassen en gehakt
  • 15-20 stuk Cherrytomaten, in tweeën gesneden
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt of in schilfers
  • naar smaak Croûtons (eventueel met knoflook)
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Kook een grote pan met water en voeg een royale hand zout toe. Kook de penne-pasta tot al dente en spoel af onder koud water.
  • Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak in een koekenpan met olijfolie tot goudbruin en gaar. Laat even rusten.
  • Meng in een kom knoflook, kapers, mosterd, Worcestersaus, mayonaise, Parmezaanse kaas, melk, olijfolie en citroensap tot een romige dressing.
  • Meng de koude pasta met sla, tomaten en kip in een grote kom. Voeg de dressing toe en meng voorzichtig.

Notities

Gebruik verse ingrediënten waar mogelijk voor een optimale smaak. Experimenteer met verschillende soorten pasta of groenten. Bewaar de dressing apart om je salade knapperig te houden. Serveer de dressing pas vlak voor het eten.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 15mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!