Cassoulet recept: 6 varianten voor een stevige wintermaaltijd!
Ontdek de geheimen van Cassoulet recept, een Franse klassieker vol rijke smaken met bonen, worstjes en vlees. Perfect voor winterse avonden en culinaire avonturen.
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 2 uur uur
Rusttijd: 1 uur uur 20 minuten minuten
Totale tijd: 3 uur uur 50 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Franse keuken
Trefwoord: cassoulet met worst, cassoulet origineel recept, cassoulet recept, cassoulet recepten
Servings: 6 personen
Calories: 560 kcal
Grote braadpan
ovenschaal
houten lepel
Ingrediënten 250 g Toulouse-worstjes 400 g gedroogde witte bonen een nacht geweekt 200 g gerookt spek 1 middelgrote ui fijngesnipperd 2 tenen knoflook geperst 1 bouquet garni tijm, laurierblad 1 liter kippenbouillon 150 g oud brood verkruimeld 100 g geraspte Parmezaanse kaas Olijfolie Zout en peper naar smaak
Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Snijd het spek in kleine blokjes en spoel de witte bonen af onder koud water.
Fruit de gesneden ui en knoflook in een grote braadpan met olijfolie tot ze glazig zijn.
Bak het spek in de pan tot het licht krokant is.
Bak de Toulouse-worstjes kort aan tot ze goudbruin zijn.
Voeg de bonen, bouillon en bouquet garni toe. Breng op smaak met zout en peper.
Laat het cassoulet 1,5 tot 2 uur sudderen op laag vuur.
Meng oud brood en Parmezaanse kaas in een kom. Verdeel dit mengsel over de bovenkant van het cassoulet in een ovenschaal.
Bak het cassoulet in de oven gedurende 30 minuten bij 180°C tot de korst goudbruin en krokant is.
Haal het gerecht uit de oven en laat het rusten voordat je serveert.
Voor een extra rijke smaak kan er een scheutje witte wijn worden toegevoegd aan de bouillon tijdens het sudderen.
Calories: 560 kcal | Carbohydrates: 45 g | Protein: 25 g | Fat: 30 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 50 mg | Sodium: 1200 mg | Potassium: 800 mg | Fiber: 8 g | Sugar: 3 g | Vitamin A: 10 IU | Vitamin C: 5 mg | Calcium: 15 mg | Iron: 4 mg