Schil de appels en snijd ze in kwarten; verwijder het klokhuis en snijd elke kwart in plakjes.
Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg de appels en suiker toe; bak 8-10 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde springvorm of cakevorm in met boter.
Meng in een grote kom de droge ingrediënten: bloem, suiker en zout; klop de eieren er één voor één doorheen.
Giet langzaam de melk erbij terwijl je blijft kloppen tot je een glad beslag hebt; roer vanille-extract en rum erdoor.
Leg de afgekoelde karamel appels op de bodem van de vorm en schenk het beslag erover.
Bak de Far Breton 45-50 minuten tot hij goudbruin is en een satéprikker schoon uit het midden komt; laat minstens 30 minuten afkoelen.
Notities
Laat het beslag een uur rusten in de koelkast voor een gladder resultaat. Je kunt de Far Breton ook invriezen; wikkel hem goed in folie en bewaar tot een maand. Serveer met poedersuiker, vanille-ijs of slagroom voor een extra feestelijke touch.