Ontdek waarom deze Cabillaud Mediterraan Papillote een must is. Makkelijk klaar in 45 minuten en vol mediterrane smaken. Perfect voor een gezonde maaltijd!
300gCabillaudof andere witvis zoals zeebaars of dorade
1stukCourgette (in dunne plakjes)
12stuksCherrytomaten (gehalveerd)
handvolstuksZwarte Kalamata-olijven (ontpit)
1teentjeKnoflook (fijngehakt)
enkeletakjesVerse tijm
handvolstuksVerse peterselie (fijngehakt)
1stukCitroen (voor sap en plakjes)
naar smaakstuksOlijfolie
naar smaakstuksZout
naar smaakstuksPeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C en knip twee grote rechthoeken van bakpapier.
Meng in een kom de courgetteplakjes, tomaten, olijven en knoflook met olijfolie, zout, en peper.
Verdeel het groentemengsel over de stukken bakpapier en leg een stuk cabillaud op elk bed van groenten.
Druppel citroensap over de vis, bestrijk met olijfolie, en bestrooi met peterselie en tijm.
Vouw de randen van het bakpapier goed dicht en leg de papillotes op een bakplaat.
Bak de papillotes 20 tot 30 minuten in de oven en serveer ze direct.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Voeg desgewenst een scheutje witte wijn toe aan de groenten voor extra smaak. Bewaar restjes maximaal één dag in de koelkast en verwarm opnieuw in de oven voor de beste textuur. Serveer in de opengevouwen papillote voor een mooi effect.