Ga terug
+ servings
Cabillaud Mediterraan Papillote

Cabillaud Mediterraan Papillote

Ontdek waarom deze Cabillaud Mediterraan Papillote een must is. Makkelijk klaar in 45 minuten en vol mediterrane smaken. Perfect voor een gezonde maaltijd!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 320kcal
Cost: $15

Equipment

  • Oven
  • Snijplank
  • Mes
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g Cabillaud of andere witvis zoals zeebaars of dorade
  • 1 stuk Courgette (in dunne plakjes)
  • 12 stuks Cherrytomaten (gehalveerd)
  • handvol stuks Zwarte Kalamata-olijven (ontpit)
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • enkele takjes Verse tijm
  • handvol stuks Verse peterselie (fijngehakt)
  • 1 stuk Citroen (voor sap en plakjes)
  • naar smaak stuks Olijfolie
  • naar smaak stuks Zout
  • naar smaak stuks Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en knip twee grote rechthoeken van bakpapier.
  • Meng in een kom de courgetteplakjes, tomaten, olijven en knoflook met olijfolie, zout, en peper.
  • Verdeel het groentemengsel over de stukken bakpapier en leg een stuk cabillaud op elk bed van groenten.
  • Druppel citroensap over de vis, bestrijk met olijfolie, en bestrooi met peterselie en tijm.
  • Vouw de randen van het bakpapier goed dicht en leg de papillotes op een bakplaat.
  • Bak de papillotes 20 tot 30 minuten in de oven en serveer ze direct.

Notities

Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak.
Voeg desgewenst een scheutje witte wijn toe aan de groenten voor extra smaak.
Bewaar restjes maximaal één dag in de koelkast en verwarm opnieuw in de oven voor de beste textuur.
Serveer in de opengevouwen papillote voor een mooi effect.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 25g | Fat: 18g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 600mg | Potassium: 750mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 2mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!