Snijd de butternutpompoen doormidden en verwijder de pitten.
Kook de pompoen in water tot hij zacht is, ongeveer 15 minuten.
Giet de pompoen af en pureer deze tot een gladde massa.
Meng de pompoenpuree met de room en de eieren in een grote kom.
Voeg de geitenkaas en gehakte walnoten toe en meng goed.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Rol het kant-en-klare taartdeeg uit en leg het in een taartvorm.
Giet het pompoenmengsel in de taartbodem.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, tot hij goudbruin is.
Laat de taart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.
Notities
Deze taart is perfect voor de herfst en kan zowel warm als koud geserveerd worden. Je kunt variëren door andere noten toe te voegen of andere kazen te gebruiken, zoals feta. Bewaar de taart in de koelkast, waar hij enkele dagen goed blijft.