Was en hak de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom.
Pers de knoflook erboven uit en meng alles goed door elkaar.
Voeg de olijfolie en eventueel de balsamicoazijn toe.
Snijd de basilicumblaadjes fijn en roer ze door de menging, kruid af met zout en peper.
Laat de tomatenmenging minimaal 15 minuten staan.
Smeer het stokbrood in met een beetje olijfolie en rooster het tot het bruin en knapperig is.
Wrijf een halve teen knoflook over het warme brood voor extra smaak.
Leg de tomatenmenging op de geroosterde broodjes en druk lichtjes aan.
Serveer direct en strooi er indien gewenst nog wat peper en geraspte Parmezaanse kaas over.
Notities
Gebruik altijd rijpe, zoete tomaten voor een optimale smaak. Conserveer restjes in de koelkast, maar gebruik het brood meteen voor de beste textuur. Dit gerecht is perfect voor verschillende gelegenheden: borrels, lunches of diners. Experimenteer met verschillende kruiden of voeg een snufje chilipeper toe voor wat extra pit.