Ga terug
–+ servings
Broccolitaart met oude kaas

Broccolitaart met oude kaas

Geniet van deze heerlijke broccolitaart met oude kaas. Een simpel en smakelijk vegetarisch gerecht dat perfect past bij elke maaltijd. Ontdek het recept nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Springvorm
  • Kom
  • Vergiet
  • Oven
  • Spatel

Ingrediënten

  • 500 g Broccoli
  • 150 g Oude kaas
  • 1 pakje Bladerdeeg (300 gram)
  • 3 stuks Eieren
  • 200 ml Room
  • 1 stuks Ui
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Verse nootmuskaat

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van je oven tot 200 graden Celsius.
  • Spoel de broccoli onder koud water en snijd in kleine roosjes. Kook deze kort in gezouten water totdat ze beetgaar zijn.
  • Ontdooi en rol het bladerdeeg uit en bekleed een ingevette taartvorm.
  • Meng de gekookte broccoli met geraspte oude kaas, eieren, room en gesnipperde ui. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en meng goed.
  • Giet het mengsel in de taartvorm en strijk het glad. Bak gedurende 30-35 minuten tot het goudbruin is.

Notities

Deze broccolitaart met oude kaas is een veelzijdig en eenvoudig te maken gerecht dat zowel volwassenen als kinderen zal verrassen.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 15g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 180mg | Sodium: 450mg | Potassium: 450mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 400mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!