Ontdek de heerlijke combinatie van zoet en zout in deze Brie-taart met cranberry’s en pecannoten. Perfect voor elk feestje of gezellige avond thuis. Probeer het nu!
Spreid het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het even op kamertemperatuur komen.
Schil de Brie-kaas en verdeel deze gelijkmatig over het bladerdeeg, laat ruimte aan de randen.
Verdeel de cranberry’s en pecannoten over de Brie-kaas.
Vouw de randen van het bladerdeeg over de vulling en bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius in ongeveer 25-30 minuten tot hij goudbruin is.
Notities
Voeg een klein beetje sinaasappelschil toe aan de honing-cranberry-mix voor extra smaak. Bewaar restjes in de koelkast tot 2 dagen en warm op voor het serveren. Je kunt variëren met ingrediënten zoals abrikozens of verschillende noten. Voor een gezondere versie, vervang Brie door plantaardige kaas en gebruik minder honing.