Verwarm olijfolie in een grote braadpan en bruin de biefstukwangen aan alle kanten.
Voeg gesneden uien en wortelen toe en roerbak tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Voeg knoflook en tomatenpuree toe, bak nog 2 minuten.
Giet balsamicoazijn in de pan, schraap de bodem los, voeg de biefstukwangen terug met tomaten, bouillon, laurier en tijm.
Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen.
Kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn, giet af en maak fijn met een aardappelstampertje.
Voeg warme melk en boter toe, roer tot een zijdezachte puree en breng op smaak.
Notities
Voeg een klein beetje honing toe aan de saus voor extra zoetheid. Probeer de biefstukwangen niet te vaak te verplaatsen tijdens het bruinen voor een betere korst. Gebruik verse kruiden voor een frissere smaak. Bewaar restjes in een afgesloten bak maximaal 3 dagen in de koelkast of vries het in voor langere bewaring.