2stuksRijpe tomaten, ontzaad en in kleine blokjes gesneden
1stuksEi
1elFarine
1teentjeKnoflook, geraspt
2elVerse kruiden (bijvoorbeeld peterselie en basilicum)
1snufjeZout
1snufjePeper
1elOlijfolie voor het bakken
Instructies
Kook de boulgour volgens de instructies op de verpakking en laat goed uitlekken.
Meng de boulgour met de blokjes tomaat, het ei, de farine, de geraspte knoflook en de verse kruiden. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Maak met je handen platte, ronde galetten van ongeveer 1 cm dik.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de galetten ongeveer 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities
Voeg een klein beetje citroensap toe aan je mengsel voor een frisse twist. Gebruik verse kruiden voor een betere smaak. Bewaar overgebleven galetten in de koelkast tot twee dagen of vries ze in voor maximaal een maand. Verwarm ze in de oven of koekenpan voor de beste textuur.