Ga terug
+ servings
Boulgour-Tomaat Galetten

Boulgour-Tomaat Galetten

Ontdek de heerlijke smaak van Boulgour-Tomaat Galetten, een simpel en gezond gerecht met Mediterrane invloeden, perfect voor elke maaltijd.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Cost: $10

Equipment

  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Schaal voor het mengsel
  • Pannenlap
  • Grillpan of barbecue

Ingrediënten

  • 150 g Boulgour cru
  • 2 stuks Rijpe tomaten, ontzaad en in kleine blokjes gesneden
  • 1 stuks Ei
  • 1 el Farine
  • 1 teentje Knoflook, geraspt
  • 2 el Verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie en basilicum)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 el Olijfolie voor het bakken

Instructies

  • Kook de boulgour volgens de instructies op de verpakking en laat goed uitlekken.
  • Meng de boulgour met de blokjes tomaat, het ei, de farine, de geraspte knoflook en de verse kruiden. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Maak met je handen platte, ronde galetten van ongeveer 1 cm dik.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de galetten ongeveer 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

Voeg een klein beetje citroensap toe aan je mengsel voor een frisse twist. Gebruik verse kruiden voor een betere smaak. Bewaar overgebleven galetten in de koelkast tot twee dagen of vries ze in voor maximaal een maand. Verwarm ze in de oven of koekenpan voor de beste textuur.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 6g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 200mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!