Ontdek het heerlijke recept voor Boeuf Paprika Rijst een troostrijk en makkelijk éénpanmaaltijd met mals vlees en zoete paprika perfect voor elke avond thuis.
800gBiefstuk (paleron, macreuse of joue), in grote blokjes gesneden
2Gele uien
2tenenKnoflook
2Rode paprika's
2Gele paprika's
2Wortelen
2elPlantaardige olie
1elBloem
2elTomatenpuree
500mlRunderbouillon
1Laurierblad
2takjesTijm
Zout en peper
300gWitte rijst
Versgeplukte blaadjes peterselie
Instructies
Begin met het schoonmaken en snijden van de groenten.
Verwarm wat olie in een grote pan op hoog vuur en bak de biefstukblokjes tot ze mooi bruin zijn.
Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de uien, knoflook, wortelen en paprika's gedurende ongeveer 5 minuten.
Bestrooi de groenten met bloem en roer goed door.
Voeg het vlees terug in de pan met tomatenpuree, bouillon, laurierblad en tijm, en laat sudderen op laag vuur gedurende 1,5 tot 2 uur.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Proef de saus en breng op smaak met zout en peper, serveer met rijst en garneer met peterselie.
Notities
Gebruik een goede kwaliteit runderbouillon voor de beste smaak. Laat het vlees rusten voordat je het snijdt voor meer malsheid. Roer regelmatig om aanbranden tijdens het sudderen te voorkomen. Dit recept kan van tevoren worden bereid. De smaken zijn vaak beter na een nachtje in de koelkast. Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard of tot 3 maanden in de vriezer. Voeg wat water of bouillon toe bij het opwarmen om de saus weer romig te maken.