Meng het rundvlees met het zuiveringszout, suiker, maïzena, sojasaus, water en olie in een grote kom en laat het minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Meng in een aparte kom de sojasaus, bruine basterdsuiker, knoflook, bloem en azijn tot een egale saus.
Verhit de wok op hoog vuur en bak de broccoli 2-3 minuten in twee eetlepels olie.
Verlaag het vuur naar medium-hoog, voeg een eetlepel olie toe en bak het vlees met de helft van de saus tot het mooi bruin is.
Voeg de rest van de saus en de broccoli toe, meng goed en laat nog 1 minuut staan.
Notities
Voeg een snufje sesamolie toe aan de marinade voor een extra nootachtige smaak. Vervang rundvlees door kipfilet of tofu voor een vegetarische versie. Bewaar in een luchtdichte container in de koelkast, het blijft tot 3 dagen goed. Invriezen is ook mogelijk, maar de broccoli kan zachter worden.