Ga terug
+ servings
Boeuf Bourguignon Kruidige Stoofpot

Boeuf Bourguignon Kruidige Stoofpot

Ontdek het culinaire avontuur van Boeuf Bourguignon Kruidige Stoofpot Een klassieke Franse stoofpot met rijke smaken en heerlijke aroma's Perfect voor gezellige avonden of feestelijke diners Leer hoe je dit comforteten eenvoudig bereidt en geniet van een onvergetelijke maaltijd.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $25

Equipment

  • Grote cocotte of ovenbestendige stoofpan
  • Scherp mes en snijplank
  • Houten lepel of spatel

Ingrediënten

  • 1000 g Boeuf à braiser (bijvoorbeeld paleron, macreuse of gîte)
  • 150 g Lardons fumés
  • 2 stuks Wortelen (in stukjes gesneden)
  • 12 stuks Kleine oignons grelots of 2 grote uien (gesnipperd)
  • 250 g Champignons de Paris (in kwarten gesneden)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 2 el Bloem
  • 750 ml Druivensap
  • 2 el Tomatenpuree (optioneel)
  • 2 takjes Tijm
  • 2 bladen Laurierbladen
  • 1 el Verse peterselie (voor garnering)
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Snijd de wortelen, champignons en uien (of gebruik de kleine oignons grelots).
  • Bruin de lardons in een grote cocotte met olie of boter, haal ze eruit en reserveer.
  • Voeg het vlees toe aan dezelfde pan en bruin elk stuk goed.
  • Spreid de bloem over het vlees en roer goed door.
  • Voeg de ui, wortelen, lardons, knoflook, tomatenpuree, tijm en laurier toe en meng goed.
  • Giet het druivensap over de ingrediënten en breng aan de kook.
  • Laat het geheel zachtjes sudderen onder een deksel gedurende minimaal 2,5 uur.
  • Voeg de champignons toe in de laatste 30 minuten van het sudderen.
  • Rectificeer met zout en peper en garneer met peterselie voor het serveren.

Notities

Voor vegetariërs: vervang het rundvlees door paddenstoelen of tofu. Voor een alcoholvrije variant, gebruik groentebouillon in plaats van druivensap. De smaken worden intenser met een goede kwaliteit druivensap of rode wijn. Bewaar in een luchtdichte container en opwarm op laag vuur voor de beste smaak. Voeg verse kruiden pas toe na het opwarmen voor een frisse toets.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 5mg | Iron: 20mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!