Ontdek het culinaire avontuur van Boeuf Bourguignon Kruidige Stoofpot Een klassieke Franse stoofpot met rijke smaken en heerlijke aroma's Perfect voor gezellige avonden of feestelijke diners Leer hoe je dit comforteten eenvoudig bereidt en geniet van een onvergetelijke maaltijd.
1000gBoeuf à braiser (bijvoorbeeld paleron, macreuse of gîte)
150gLardons fumés
2stuksWortelen (in stukjes gesneden)
12stuksKleine oignons grelots of 2 grote uien (gesnipperd)
250gChampignons de Paris (in kwarten gesneden)
2teentjesKnoflook (fijngehakt)
2elBloem
750mlDruivensap
2elTomatenpuree (optioneel)
2takjesTijm
2bladenLaurierbladen
1elVerse peterselie (voor garnering)
naar smaakZout en peper
Instructies
Snijd de wortelen, champignons en uien (of gebruik de kleine oignons grelots).
Bruin de lardons in een grote cocotte met olie of boter, haal ze eruit en reserveer.
Voeg het vlees toe aan dezelfde pan en bruin elk stuk goed.
Spreid de bloem over het vlees en roer goed door.
Voeg de ui, wortelen, lardons, knoflook, tomatenpuree, tijm en laurier toe en meng goed.
Giet het druivensap over de ingrediënten en breng aan de kook.
Laat het geheel zachtjes sudderen onder een deksel gedurende minimaal 2,5 uur.
Voeg de champignons toe in de laatste 30 minuten van het sudderen.
Rectificeer met zout en peper en garneer met peterselie voor het serveren.
Notities
Voor vegetariërs: vervang het rundvlees door paddenstoelen of tofu. Voor een alcoholvrije variant, gebruik groentebouillon in plaats van druivensap. De smaken worden intenser met een goede kwaliteit druivensap of rode wijn. Bewaar in een luchtdichte container en opwarm op laag vuur voor de beste smaak. Voeg verse kruiden pas toe na het opwarmen voor een frisse toets.