Ontdek het klassieke bœuf bourguignon recept met rode wijn en rundvlees. Simpel te maken en perfect voor een gezellige avond met familie of vrienden. Probeer het vandaag!
800gRundvlees (schouder of bil), in blokjes gesneden
2elOlijfolie
1groteUi, fijngehakt
2tenenKnoflook, geperst
300gChampignons, in plakjes
2stuksWortelen, in schuine plakjes
2elTomatenpuree
750mlRode wijn (Bourgogne of een andere volle rode wijn)
500mlRunderbouillon
2takjesTijm
1bladLaurierblad
naar smaakZout
naar smaakPeper
Instructies
Begin door het vlees droog te deppen met keukenpapier en het vlees in kleine porties aan alle kanten bruin te bakken in olijfolie.
Haal het vlees uit de pan en bak de ui, knoflook, wortelen en champignons kort aan.
Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
Giet de rode wijn en bouillon bij de groenten en breng het geheel aan de kook.
Voeg het vlees terug in de pan, samen met de tijm en het laurierblad, en breng op smaak met zout en peper.
Zet het vuur laag en laat het gerecht minimaal 2 uur sudderen, liefst 3 uur.
Notities
Een beetje chocolade in je bœuf bourguignon geeft een onverwachte maar verrukkelijke diepgang aan de saus. Gebruik een goede kwaliteit rode wijn, maar je hoeft geen dure fles te kopen; een slechte wijn kan de smaak bederven. Laat het gerecht na het koken even rusten voordat je het serveert voor een betere smaakontwikkeling. Dit gerecht kan uitstekend worden ingevroren, dus maak een grote portie en geniet er later van!