Ontdek waarom boekweit recepten een must zijn in je keuken. Van gezonde ontbijtideeën tot stevige maaltijden vol smaak en voedingswaarde. Probeer het vandaag nog.
Breng het water of de bouillon aan de kook in een steelpan.
Voeg de boekweit toe, draai het vuur laag en laat het 15 minuten sudderen.
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de paprika en courgette toe en bak ze tot ze zacht zijn maar nog een beetje knapperig.
Voeg de gekookte boekweit toe aan de gebakken groenten en meng alles goed door elkaar.
Kruid met zout en peper naar smaak en laat het gerecht nog 2-3 minuten op laag vuur staan.
Bestrooi met verse kruiden voor een frisse touch.
Notities
Pro Tip: Gebruik bouillon voor extra smaak bij het koken van de boekweit. Experimenteer met verschillende groenten zoals spinazie of tomaat. Restjes kunnen 3 dagen in de koelkast bewaard worden; invriezen voor langere houdbaarheid is ook een optie. Voeg een scheutje citroensap toe voor een extra fris accent.