Ga terug
+ servings
boekweit recepten

boekweit recepten

Ontdek waarom boekweit recepten een must zijn in je keuken. Van gezonde ontbijtideeën tot stevige maaltijden vol smaak en voedingswaarde. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Cost: $8

Equipment

  • Steelpan
  • Grote koekenpan
  • Houten lepel
  • Zeef

Ingrediënten

  • 200 g Boekweit
  • 400 ml Water of bouillon
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk Rode paprika (in stukjes)
  • 1 stuk Courgette (in blokjes)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Spoel de boekweit goed af onder koud water.
  • Breng het water of de bouillon aan de kook in een steelpan.
  • Voeg de boekweit toe, draai het vuur laag en laat het 15 minuten sudderen.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de paprika en courgette toe en bak ze tot ze zacht zijn maar nog een beetje knapperig.
  • Voeg de gekookte boekweit toe aan de gebakken groenten en meng alles goed door elkaar.
  • Kruid met zout en peper naar smaak en laat het gerecht nog 2-3 minuten op laag vuur staan.
  • Bestrooi met verse kruiden voor een frisse touch.

Notities

Pro Tip: Gebruik bouillon voor extra smaak bij het koken van de boekweit. Experimenteer met verschillende groenten zoals spinazie of tomaat. Restjes kunnen 3 dagen in de koelkast bewaard worden; invriezen voor langere houdbaarheid is ook een optie. Voeg een scheutje citroensap toe voor een extra fris accent.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 6g | Fat: 4g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 300mg | Potassium: 350mg | Fiber: 5g | Sugar: 2g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 20mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!