Ga terug
+ servings
Bloemkool Tomaat Salade

Bloemkool Tomaat Salade

Ontdek waarom deze Bloemkool Tomaat Salade een must-try is. Vers, gezond en klaar in 30 minuten. Perfect voor elke gelegenheid. Proef de zomer!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: 10

Equipment

  • Grote pan
  • Keukenschaar of mes
  • Grote kom
  • Serveerschaal
  • Zeef

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 3 à 4 stuks rijpe tomaten of 2 grote tomaten, in dikke plakken gesneden
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 2 à 3 eetlepels feta, verkruimeld (optioneel)
  • 2 à 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel vers citroensap of rode wijnazijn
  • naar smaak zout en peper uit de molen

Instructies

  • Begin met het schoonmaken en snijden van de bloemkool in kleine roosjes.
  • Breng een grote pan water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de bloemkool 2 à 3 minuten.
  • Giet de bloemkool af en spoel hem direct onder koud water om de kooktijd te stoppen. Laat afkoelen.
  • Was de tomaten en snijd ze in plakken of halve plakken.
  • Gooi de gekoelde bloemkool, tomaten, peterselie en feta in een grote kom.
  • Voeg de olijfolie, citroensap of azijn, en zout en peper toe. Meng voorzichtig door elkaar.

Notities

Deze salade is perfect voor zomerse barbecues of picknicks. Bewaar de salade in een luchtdichte container in de koelkast en consumeer binnen twee dagen voor de beste smaak. Experimenteer met verschillende kazen en kruiden voor variëren. Voeg bijvoorbeeld avocado toe voor een romigere textuur of gebruik verschillende soorten azijn voor een unieke dressing.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 120mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 80mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!