1kleine bloemkoolbloemkool, in kleine roosjes verdeeld
3 à 4stuksrijpe tomaten of 2 grote tomaten, in dikke plakken gesneden
2eetlepelsgehakte verse peterselie
2 à 3eetlepelsfeta, verkruimeld (optioneel)
2 à 3eetlepelsextra vierge olijfolie
1eetlepelvers citroensap of rode wijnazijn
naar smaakzout en peper uit de molen
Instructies
Begin met het schoonmaken en snijden van de bloemkool in kleine roosjes.
Breng een grote pan water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de bloemkool 2 à 3 minuten.
Giet de bloemkool af en spoel hem direct onder koud water om de kooktijd te stoppen. Laat afkoelen.
Was de tomaten en snijd ze in plakken of halve plakken.
Gooi de gekoelde bloemkool, tomaten, peterselie en feta in een grote kom.
Voeg de olijfolie, citroensap of azijn, en zout en peper toe. Meng voorzichtig door elkaar.
Notities
Deze salade is perfect voor zomerse barbecues of picknicks. Bewaar de salade in een luchtdichte container in de koelkast en consumeer binnen twee dagen voor de beste smaak. Experimenteer met verschillende kazen en kruiden voor variëren. Voeg bijvoorbeeld avocado toe voor een romigere textuur of gebruik verschillende soorten azijn voor een unieke dressing.