Ontdek de ultieme troost in een kom met onze Bloemkool-kaassoep met paprika-crème. Romig, heerlijk en klaar in slechts 35 minuten. Probeer het vandaag!
200gramGeraspte kaas (bijvoorbeeld Goudse of cheddar)
1stukRode paprika (in kleine stukjes gesneden)
200mlRoom
1scheutjeOlijfolie
naar smaakZout
naar smaakPeper
Instructies
Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak kort. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen tot de bloemkool zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
Maak de paprika-crème door de rode paprika met de room te blenden. Voeg dit toe aan de soep en verwarm nog even. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Voor een lichtere versie kan je de room vervangen door kokosmelk. Probeer eens te experimenteren met verschillende soorten kaas voor een unieke smaak. Voeg eventueel een snufje nootmuskaat toe voor extra diepgang in de smaak. Serveer met vers brood voor een complete maaltijd.