Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkool en champignons: 6 gezonde twistjes voor elke dag!
Probeer Bloemkool en champignons, een simpel en smaakvol Frans gerecht. Ideaal voor drukke dagen en boordevol gezonde, vezelrijke ingrediënten. Perfect als bijgerecht.
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken
Frans
Porties
4
personen
Calories
120
kcal
Equipment
Grote koekenpan
Houten spatel
Mes en snijplank
Ingrediënten
1x
2x
3x
Hoofdingrediënten
1
bloemkool
in roosjes gesneden
250
g
champignons
in plakjes gesneden
4
teentjes
knoflook
fijngehakt
3
eetlepels
olijfolie
zout en peper
naar smaak
verse peterselie
fijngehakt (voor garnering)
1
theelepel
paprika
optioneel
Instructies
Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze ongeveer 1 minuut tot goudbruin.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten, blijf regelmatig roeren.
Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak nog 5 tot 7 minuten tot goudbruin.
Breng het gerecht op smaak met zout, peper en eventueel een snufje paprikapoeder. Garneer met verse peterselie en serveer warm.
Notities
Voor een extra smaakdimensie kun je een scheutje citroensap of een snufje geraspte Parmezaanse kaas over het gerecht strooien voordat je het serveert.
Nutrition
Calories:
120
kcal
Carbohydrates:
10
g
Protein:
5
g
Fat:
7
g
Saturated Fat:
1
g
Sodium:
300
mg
Potassium:
450
mg
Fiber:
4
g
Sugar:
3
g
Vitamin A:
20
IU
Vitamin C:
80
mg
Calcium:
6
mg
Iron:
8
mg
Trefwoord
Bloemkool en champignons, Bloemkool met champignons
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!