Ga terug
+ servings
blik tonijn recept

blik tonijn recept

Ontdek dit heerlijke blik tonijn recept vol met verse ingrediënten en eenvoudige stappen voor een snelle maaltijd die iedereen zal smaken.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: 10 dollar

Equipment

  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Mengkom
  • Lepel

Ingrediënten

  • 2 blikjes Tonijn in water (of olijfolie)
  • 1 stuk Rode ui
  • 1 stuk Tomaat
  • 1 stuk Avocado
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 stuk Citroen (sap)
  • 1 handvol Verscheurde sla of rucola (optioneel)

Instructies

  • Begin met het uien fijn te snijden.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en haal de pitjes eruit.
  • Pel de avocado en snijd hem in dunne plakjes of schep hem uit met een lepel.
  • Laat het overtollige vocht van de tonijn weglopen.
  • Leg de tonijn in een kom en voeg de gesneden ui, tomaat en een flinke scheut olijfolie toe.
  • Pers de citroen boven de kom uit en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Serveer de tonijnmix op een bedje van verscheurde sla of rucola.
  • Leg de plakjes avocado bovenop en garneer met extra citroensap en een drupje olijfolie.
  • Laat de tonijnmix een paar minuten staan voordat je hem serveert.

Notities

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Experimenteer met kruiden zoals dille of koriander. Maak het gerecht pittiger door chilivlokken toe te voegen. Bewaar restjes in een afgesloten bakje in de koelkast en consumeer binnen 1 dag. De avocado kan bruin worden, dus serveer het koud. Voor invriezen, laat de avocado achterwege; dit blijft niet goed in de vriezer.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 12g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 300mg | Potassium: 500mg | Fiber: 5g | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 3mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!