Begin met het schoonmaken van de bleekselderij onder koud water en snijd de harde uiteinden af.
Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
Voor de salade: Meng de bleekselderij met radijs, avocado en noten.
Maak de dressing door sinaasappelsap, citroensap, olijfolie en honing te mengen en giet dit over de salade.
Voor de soep: Snijd de bleekselderij, ui, knoflook, wortel en tomaat in stukjes.
Stoof de groenten in een pan met wat olie tot ze zacht zijn.
Voeg groentebouillon toe en laat het zachtjes koken tot alles gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Voor de pesto: Mix de bleekselderijbladeren met knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie tot een gladde pasta.
Meng de pesto door gekookte pasta.
Notities
Dit gerecht is ideaal als je op zoek bent naar een lichte, gezonde lunch of een verwarmende soep voor de avond. Bleekselderij kan ook goed worden ingevroren om later te gebruiken in soepen of stoofschotels. Experimenteer gerust met andere noten of groenten in je salade voor variatie.