Ga terug
+ servings
Blauwe-bessenjam met citroen en munt

Blauwe-bessenjam met citroen en munt

Geniet van de frisse smaken van Blauwe-bessenjam met citroen en munt. Perfect als broodbeleg of cadeau. Makkelijk te maken en heerlijk voor elke dag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 60kcal
Cost: $8

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Rasp
  • Glazen potten met schroefdoppen

Ingrediënten

  • 500 g Verse blauwe bessen
  • 300 g Suiker
  • 1 stuks Citroen (sap)
  • 1 el Vers geraspte citroenschil
  • 10 stuks Verse muntblaadjes, fijngehakt

Instructies

  • Was en droog de blauwe bessen. Doe ze in een grote pan en voeg de suiker toe. Meng goed.
  • Voeg het citroensap en de geraspte schil toe en meng opnieuw.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en breng het mengsel langzaam aan de kook, regelmatig roerend.
  • Kook het mengsel voor 10 tot 15 minuten tot de bessen barsten en hun sap vrijgeven.
  • Voeg de gehakte muntblaadjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  • Controleer de dikte met de 'plaat-test'. Kook indien nodig langer.

Notities

Probeer de jam met minder suiker te maken door een deel van de suiker te vervangen door honing. Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Laat de jam volledig afkoelen voordat je deze in potten doet en bewaar in een koele, donkere plaats. De jam is tot 3 maanden houdbaar.

Nutrition

Calories: 60kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 0.1g | Fat: 0.1g | Sodium: 1mg | Potassium: 30mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 13g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 2mg | Iron: 0.1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!