Ga terug
+ servings
Bistro Burger Bretzel

Bistro Burger Bretzel

Ontdek de perfecte Bistro Burger Bretzel voor een gezellige avond. Simpel te maken met sappig vlees en knapperige bretzelbroodjes. Ideaal voor elk feestje of diner.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grillpan of koekenpan
  • Steelpan
  • Spatel
  • Snijplank en mes

Ingrediënten

  • 600 g Gehakt rundvlees (20% vet)
  • 4 stuks Bretzelbroodjes
  • 4 plakken Provolone- of Emmentalerkaas
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Versgemalen zwarte peper
  • 20 cl Volle room (30% vet)
  • 50 g Philadelphia-kaas of mascarpone
  • 1 theelepel Grof gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel Fijngehakte peterselie
  • 1 klontje Boter

Instructies

  • Bereid de poivresaus door de room te verwarmen in een steelpan en regelmatig te roeren.
  • Voeg de kaas toe aan de room en blijf roeren tot deze gesmolten is.
  • Voeg zwarte peper en peterselie toe en breng op smaak met zout.
  • Verdeel het gehakt in vier gelijke delen en vorm er steaks van ongeveer 2 cm dik.
  • Bestrooi de burgers met zout en peper en bak ze in een verhitte pan.
  • Leg de kaasplakken op de burgers tijdens de laatste minuut van het bakken.
  • Snijd de bretzelbroodjes doormidden en rooster ze in boter tot ze goudbruin zijn.
  • Assembleer de burger met sla, de warme burger met gesmolten kaas en een royale hoeveelheid poivresaus.

Notities

Deze Bistro Burger Bretzel is perfect voor een gezellige avond. De combinatie van sappig vlees en knapperige bretzelbroodjes zal gegarandeerd iedereen bekoren!

Nutrition

Calories: 500kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 30g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 200mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!