Ontdek de heerlijke combinatie van zoete betteraves en romige feta in deze Bietenfeta basilicum salade. Perfect voor een zomerse barbecue of lichte lunch. Simpel en snel klaar!
Schil de gekookte betteraves en snijd ze in blokjes of partjes.
Was de tomaten en snijd ze in kwarten of grote stukken.
Snijd de feta in gelijke blokjes.
Leg de betterave en tomaat in een grote schaal of op de borden en verdeel de feta erover.
Sproei de basilicumblaadjes over de salade en bak de pijnboompitten goudbruin in een pan.
Spreid de pijnboompitten over de salade.
Arroseer de salade met olijfolie en balsamicoazijn, en breng op smaak met zout en peper.
Meng alles voorzichtig door elkaar.
Notities
Draag handschoenen tijdens het snijden van de betteraves om je handen schoon te houden.Voor een extra zoete noot, voeg wat honing toe aan de balsamicoazijn.Bewaar restjes in een luchtdichte bak, maar houd de feta en dressing apart totdat je klaar bent om te serveren.Serveer de salade in een grote schaal met een heldere bodem voor een mooie presentatie.