Ga terug
+ servings
Biefstuk Uien Roerbak

Biefstuk Uien Roerbak

Ontdek de heerlijke smaken van Biefstuk Uien Roerbak. Perfect voor een snelle weekdagmaaltijd of speciale gelegenheden. Eenvoudig en verslavend lekker. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Marineren: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Cost: $15

Equipment

  • Wok of grote pan
  • Scherp mes en snijplank
  • Houten lepel of spatel
  • Kom voor het marineren
  • Grillpaneel

Ingrediënten

  • 500 g Biefstuk (rumsteak, paleron of tegenfilet)
  • 3 groot Gele uien of een mengsel van gele uien en kleine uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 eetlepel Verse geraspte gember
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 1 eetlepel Oestersaus (optioneel)
  • 1 eetlepel Droge witte wijn of sherry, of cognac
  • 1 eetlepel Maïzena
  • 2 eetlepels Neutrale olie zoals zonnebloem- of pindaolie
  • 1 theelepel Bruine suiker
  • ½ glas Rundvleesbouillon of water
  • ½ theelepel Sesamolie (optioneel)
  • enkele takjes platte peterselie of verse koriander
  • enkele takjes verse tijm voor decoratie

Instructies

  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes of blokjes tegen de richting van de vezels in en marineer met sojasaus, witte wijn, maïzena, olie en peper voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Snijd de uien in dikke ringen of kwarten en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak het vlees in kleine porties gedurende 2-3 minuten tot het bruin is, haal het uit de pan.
  • Voeg de rest van de olie toe en bak de uien en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg gember toe en roer alles door elkaar.
  • Voeg het vlees terug in de pan, giet de bewaarde marinade erbij met oestersaus, bruine suiker en bouillon, en laat het pruttelen tot de saus dikker wordt.
  • Breng op smaak met zout en peper, en garneer met peterselie of koriander en tijm.

Notities

Gebruik een goede kwaliteit sojasaus voor de beste resultaten. Marineren versterkt de smaak enorm, maar laat het vlees niet langer dan een uur in de marinade liggen. Voeg geen te veel vloeistof toe aan de saus, want dit kan de smaak verdunnen. Bewaar restjes in een luchtdichte container maximaal 2 dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer.

Nutrition

Calories: 360kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 34g | Fat: 14g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 9g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 2mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!