Ontdek de heerlijke smaken van Biefstuk Uien Roerbak. Perfect voor een snelle weekdagmaaltijd of speciale gelegenheden. Eenvoudig en verslavend lekker. Probeer het vandaag.
3grootGele uienof een mengsel van gele uien en kleine uien
2tenenKnoflook
1eetlepelVerse geraspte gember
2eetlepelsSojasaus
1eetlepelOestersaus (optioneel)
1eetlepelDroge witte wijn of sherry, of cognac
1eetlepelMaïzena
2eetlepelsNeutrale oliezoals zonnebloem- of pindaolie
1theelepelBruine suiker
½glasRundvleesbouillon of water
½theelepelSesamolie (optioneel)
enkeletakjesplatte peterselie of verse koriander
enkeletakjesverse tijm voor decoratie
Instructies
Snijd de biefstuk in dunne reepjes of blokjes tegen de richting van de vezels in en marineer met sojasaus, witte wijn, maïzena, olie en peper voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
Snijd de uien in dikke ringen of kwarten en snijd de knoflook fijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak het vlees in kleine porties gedurende 2-3 minuten tot het bruin is, haal het uit de pan.
Voeg de rest van de olie toe en bak de uien en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
Voeg gember toe en roer alles door elkaar.
Voeg het vlees terug in de pan, giet de bewaarde marinade erbij met oestersaus, bruine suiker en bouillon, en laat het pruttelen tot de saus dikker wordt.
Breng op smaak met zout en peper, en garneer met peterselie of koriander en tijm.
Notities
Gebruik een goede kwaliteit sojasaus voor de beste resultaten. Marineren versterkt de smaak enorm, maar laat het vlees niet langer dan een uur in de marinade liggen. Voeg geen te veel vloeistof toe aan de saus, want dit kan de smaak verdunnen. Bewaar restjes in een luchtdichte container maximaal 2 dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer.