Ontdek waarom Biefstuk met aardappelen een onmisbaar gerecht is. Simpel, smaakvol en perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag nog lekker thuis te bereiden.
1takjeVerse rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
1bosjeVerse peterselie
30gBoter
1snufjeZout
1snufjeVersgemalen peper
Instructies
Verwarm de oven voor tot 210°C.
Was de aardappelen goed en snijd ze in halve of kwarten.
Meng de aardappelen met olijfolie, zout, peper, rozemarijn en fijngehakte knoflook in een kom.
Verdeel de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 25-30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
Haal de biefstukken 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de biefstukken 2-4 minuten per kant.
Voeg aan het einde een klontje boter en een geplette teen knoflook toe voor extra aroma.
Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de aardappelen.
Leg de biefstukken op de borden en lepel wat gesmolten boter eroverheen.
Serveer direct, eventueel met tomaatjes of een frisse salade.
Notities
Een snufje bruine suiker toevoegen aan de aardappelen voordat je ze roostert, geeft een mooie kleur en een lichte zoetheid.Als je restjes hebt, bewaar ze in een afgesloten container in de koelkast. De aardappelen blijven maximaal 2 dagen goed.Voor een lichtere versie kun je de boter vervangen door olijfolie en de aardappelen bakken in plaats van roosteren.Experimenteer met verschillende kruiden zoals tijm of basilicum voor variatie!