Ontdek de heerlijke combinatie van mals biefstuk en zoete figuurjam in deze Bief Crostini Figuurensaus. Perfect voor elk feestje of diner. Probeer het vandaag.
250gVerse of gedroogde figuurtjes, in kleine stukjes gesneden
1stukFijngehakte sjalot
2elBalsamicoazijn
2elCassonadesuiker of honing
50mlDruiven- of appelsap (puur sap)
1elOlijfolie
1snufjeZout
1snufjeVersgemalen peper
200gRundvleesfiletje of steak
4plakkenDikke plakken briochepain
2elGesmolten boter of olijfolie
1teentjeKnoflook, in tweeën gesneden (optioneel)
2stuksVerse figuurtjes, in partjes gesnedenGarnering
enkeletakjesVerse rozemarijn
Instructies
Maak de figuurjam door olijfolie te verhitten en de sjalot glazig te bakken.
Voeg de figuurstukjes, balsamicoazijn, suiker en sap toe en laat het mengsel pruttelen tot het dikker wordt.
Bereid het rundvlees voor door het te kruiden met zout en peper en het kort te bakken op hoog vuur.
Laat het vlees rusten en snijd het in dunne plakjes.
Bereid de crostinis door briochepain te bestrijken met gesmolten boter en te bakken tot ze goudbruin zijn.
Stel de crostinis samen met plakjes rundvlees, een lepeltje figuurjam, en garneer met een partje verse figuur en een takje rozemarijn.
Notities
Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Probeer verschillende soorten brood voor variatie. Als je figuurjam over hebt, bewaar deze dan in de koelkast voor een week. Extrapuntig? Voeg een snufje kaneel toe aan de figuurjam voor een rijkere smaak.